Loic..

Een ding is zijn hele leven al zeker geweest. Hij zou drummer worden!

Dit traject ging gepaard met het ontwikkelen van een hele grote voorliefde voor muziek. Graag deelt hij deze liefde met anderen in de vorm van plaatjes draaien op de meest uiteenlopende gezellige bijzondere evenementen.

Loic volgde een studie aan het Rotterdams & Tilburgs conservatorium en een studie Evenementen management.

Zijn droomscenario is altijd geweest om zijn beide grote passies, het musiceren en ondernemen, te combineren. Binnen ‘House of Drums’ kan hij beide disciplines combineren en zich naar hartelust uitleven.

‘House of Drums’ is veel meer dan de naam doet vermoeden.. ‘House of Drums’ staat voor een huis van drums.. een huis vol drums.. zoals het altijd eigenlijk geweest is. Daarnaast kan Loic bouwen en vertrouwen op een jarenlange ervaring in het live spelen van drums in combinatie met house muziek.. ‘House of Drums’..

Al ver voordat het een hype werd om akoestische instrumenten live te combineren met dj’s trommelde Loic al aan de weg.

‘House of Drums’ wordt ook op regelmatige basis gevraagd om mee te denken over verscheidene te organiseren evenementen. Dit gaat in de nabije toekomst ook onderdeel worden van de werkzaamheden.

Robin & Loic hebben elkaar leren kennen via de Militaire Muziek & School.

Loic heeft voor ‘House of Drums’ gespeeld bij de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht, wat hem letterlijk behoorlijk wat vlieguurtjes heeft opgeleverd. Hij heeft op heel wat continenten gespeeld en veel van de wereld gezien. Toen hij Prinses Beatrix op een gegeven moment vaker zag dan zijn eigen vriendin wist hij dat hij wat anders wilde.

Robin,

Is op jonge leeftijd al besmet met het muziekvirus. Bijna zijn gehele familie bespeelt een instrument .

Het was daarom een logische stap om op 5 jarige leeftijd te beginnen met muzieklessen.  De eerste drumskills leerde hij van zijn vader. Op latere leeftijd is hij lessen gaan volgen bij de muziekschool en heeft hij gespeeld in diverse samenstellingen. Op 17 jarige leeftijd is hij aangenomen als muzikant bij de Koninklijke Landmacht. Daar is hij momenteel nog steeds werkzaam als drummer in het orkest en het (jazz) combo.

Tijdens zijn studie aan het Brabants Conservatorium heeft hij Loic leren kennen en is de samenwerking in de vorm van House of Drums ontstaan. Op het conservatorium passeren veel stijlen en ga je vervolgens aan de slag met hetgeen je het meeste affiniteit mee hebt. De interesse voor de Latin-stijl is perfect te combineren met de hedendaagse pop en dance muziek. Naast het spelen brengt hij zijn kennis over aan jonge enthousiaste kinderen door workshops en drumlessen te verzorgen.

Het draaien van platen en luisteren naar muziek is hetgeen wat hij doet wanneer hij niet aan het werk is. Kortom, zijn leven draait om muziek .